Alba 2 aprilie 2023

Sinteza Zilei

  • Iosif Luca a împlinit sâmbătă 1 aprilie, frumoasa vârstă de 89 de ani. ”Nea Luca” este antrenor de fotbal de mai bine de 60 de ani, iar de ziua lui a fost sărbătorit cum altfel decât pe terenul de fotbal, la faza finală a competiției ”Cupa satelor”.
  • Trecută prin foc și sabie la propriu, ba chiar de mai multe ori, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia este nu doar cea mai veche catedrală din România, dar și singura dintre cele 10 catedrale construite de regele Ștefan cel Sfânt al Ungariei care s-a păstrat atât de bine, în forma ei medievală.
  • Condiții moderne pentru cei care doresc să obțină permisul auto, la Alba Iulia. Noua sală are de peste două ori mai multe calculatoare, iar camerele video – amplasate inclusiv pe monitoare – descurajează tentativele de fraudă.
  • Este cea mai mare pasăre care trăiește în prezent pe pământ și deși este din Africa, struțul este din ce în ce mai prezent în gospodăriile din România. În Vințu de Jos, pe lângă sunetul de cocoși, de mai bine de trei ani din gospodăria lui Ovidiu Muntean se aud sunete de struți.
  • Un bărbat a fost trimis în judecată pentru tentativă de furt calificat, după ce a intrat într-o casă din Sebeș, dar a fost surpins de o femeie și a ieșit în grabă.
  • Un tânăr de 27 de ani din Aiud a ieșit pozitiv la substanțe interzise, după ce a fost testat cu aparatul drug test de polițiștii rutieri din Alba Iulia.
  • Ioan Bene a pierdut clădirea fostului hotel Continental din Cluj-Napoca. Tribunalul Cluj a respins miercuri, 29 martie, planul de reorganizare al companiei lui Ioan Bene, SC Napocamin, potrivit capital.ro. În urma deciziei, aceasta a fost declarată în faliment.
  • Inundații după ploaia torențială de la Alba Iulia, în zona Schit. Totul s-a petrecut după o ploaie de nici o jumătate de oră. Într-un timp scurt au căzut cantități mari de apă iar străzile au fost inundate.
  • Ploaia torenţială şi grindina de duminică au lovit și orașul Ocna Mureș. Timp de 30 de minute a căzut gheaţă din cer aproape fără întrerupere, iar pe străzi, în grădini şi în curţile oamenilor s-a format un strat de grindină consistent.
  • Ultimele 3 partide din runda a 17-a a Ligii 4 au fost sărace în goluri. O etapă în care primele 3 clasate, Industria Galda de Jos, Viitorul Sântimbru și CIl Blaj, au câștigat fără a primi gol. Două succese ale gazdelor, 4 ale vizitatorilor (meciuri în care amfitrionii nu au punctat) și o remiză albă.

Concluzie

Evenimentele care au atras atenția presei de astăzi includ aniversarea unui antrenor de fotbal, ploile torențiale și inundațiile din Alba Iulia și Ocna Mureș, dar și detalii despre o catedrală, condiții moderne pentru obținerea permisului auto la Alba Iulia și evenimente sportive (Liga 4).

FOTO| ”Nea Luca” din Alba Iulia sărbătorit pe terenul de fotbal la împlinirea vârstei de 89 de ani. Este antrenor de fotbal de mai bine de 60 de ani
Iosif Luca a împlinit sâmbătă 1 aprilie, frumoa…
ziarulunirea.ro
Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, martor al istoriei milenare: Trecută prin foc și sabie de mongoli, turci, de creștini, a continuat să se înalțe spre cer
Trecută prin foc și sabie la propriu, ba chiar …
ziarulunirea.ro
Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permisul auto în fiecare zi: „Avem cei mai mici timpi de așteptare din țară”
Câți viitori șoferi din Alba Iulia obțin permis…
ziarulunirea.ro
VIDEO REPORTAJ: Cum s-a acomodat la Vințu de Jos cea mai mare pasăre de pe pământ. Struțul, animalul care lovește tare cu piciorul
Este cea mai mare pasăre care trăiește în preze…
alba24.ro
Cum a fost prins un hoț care a încercat să dea o lovitură la o casa din Sebeș. A fost trimis în judecată pentru tentativa de furt
Un bărbat a fost trimis în judecată pentru tent…
alba24.ro
Un tânăr șofer din Aiud a ieșit pozitiv la substanțe interzise, când a fost testat de polițiștii rutieri din Alba Iulia
Un tânăr de 27 de ani din Aiud a ieșit pozitiv …
alba24.ro
Ioan Bene a pierdut clădirea fostului hotel Continental din Cluj-Napoca: Hotelul a fost vândut în mai 2004 către o firmă din Alba Iulia
Ioan Bene a pierdut clădirea fostului hotel Con…
ziarulunirea.ro
VIDEO| O stradă din Alba Iulia, modernizată recent, arată ca un râu la o banală ploaie de primăvară
Inundații după ploaia torențială de la Alba Iul…
ziarulunirea.ro
FOTO| Dezastru la Ocna Mureș după ploaia torențială: Grindina a acoperit străzile orașului duminică după-masa
Ploaia torenţială şi grindina de duminică  au l…
ziarulunirea.ro
Liga 4, etapa a 17-a: Viitorul Vama Seacă – prima victorie a primăverii, CIL Blaj – al 3-lea succes la rând, Kinder – remiză la Daia Română
Ultimele 3 partide din runda a 17-a a Ligii 4 a…
ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023