Bacău 4 martie 2023

Sinteza Zilei – 04.03.2023

Sinteza Zilei

  • Un nou caz revoltător din sistemul de sănătate românesc. O bătrână ar fi fost sedată și apoi legat de pat la spitalul din Bacău, acuză rudele femeii. Aceștia susțin că nimeni nu i-a anunțat cu privire la starea de sănătate a mamei lor și nici nu le-au fost comunicate motivele pentru care a fost sedată și legată de pat.

  • Până în 1918, granita de vest a județului Bacău era și frontiera natională, Transilvania aflându-se în componența Ungariei dau fiind principat independent. La Palanca era granița, cu punctul vamal românesc, în vreme ce Ghimeșul era punctul de vamă maghiar. Granița a fost desființată dupa Unirea din 1918 dar a fost reînființată după Dictatul de la Viena din august 1940. Articolul prezinta istoria granitelor si implicații cu aceasta din zona Bacăului.

  • Preoții din protoieria Bacău pregătesc o serie de 100 de cateheze cu teme specifice postului, într-un proiect catehetic anunțat săptămâna trecută pentru toată perioada Postului Mare. Scopul proiectului este catehizarea persoanelor din parohiile băcăuane în perioada Postului Mare.

Concluzie

Astăzi, presa locală din Bacău a atras atenția asupra unui caz revoltător din sistemul de sănătate românesc, unde o bătrână a fost sedată și legată de pat la spitalul din Bacău fără ca rudele să fie informate în legătură cu starea de sănătate a acesteia și motivele pentru care a fost sedată. De asemenea, un articol prezintă istoria granitelor de vest ale județului Bacău, iar un altul anunță un proiect catehetic, prin care preoții din protoieria Bacău pregătesc o serie de 100 de cateheze cu teme specifice postului pentru perioada Postului Mare.

Caz REVOLTĂTOR: bătrână sedată și legată de pat la spitalul din Bacău!
Un nou caz revoltător din sistemul de sănătate …
www.gandul.ro
Granița româno – maghiară de la Palanca
Pâna în 1918, granita de vest a județului Bacău…
www.desteptarea.ro
Preoții din protoieria Bacău pregătesc o serie de 100 de cateheze cu teme specifice postului
Preoții din protoieria Bacău pregătesc o serie …
www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023