Dolj 2 aprilie 2023

Sinteza Zilei – 02.04.2023

Sinteza Zilei

 • Crescatorul de porci din comuna doljeană Sadova a vândut către doi finaliști ai concursului Ferma Vedetelor opt porci de rasa Mangalița, pentru suma totală de 50.000 de euro.

  Scor: 8

 • Orașul Balș va utiliza o parte din fondurile europene alocate pentru dezvoltarea urbană în vederea renovării Palatului Culturii din localitate. Proiectul va costa aproximativ 10 milioane de euro și va avea termenul de finalizare în anul 2025.

  Scor: 7

 • Moștenitorii unei familii din Craiova încearcă să păstreze tradiția cultivării viței de vie, deși terenurile pe care le dețin sunt din ce în ce mai mici și autoritățile locale încurajează construirea de blocuri în zonele din oraș în care se mai găsesc livezi și plantații de viță de vie.

  Scor: 6

 • Poluarea din râul Jiu afectează calitatea apei potabile din mai multe localități din județul Gorj. Autoritățile locale au intervenit, însă au nevoie de sprijinul Guvernului pentru a găsi soluții pe termen lung.

  Scor: 5

 • Împinși de pagubele pe care le-au suferit din cauza secetei, unii fermieri din Dolj s-au orientat către culturi care să producă în condiții de arșiță și uscăciune. De exemplu, un fermier din comuna doljeană Brabova a reușit să crească producția de 12 ori în doi ani prin cultivarea unei plante care necesită mai puțină apă.

  Scor: 4

Concluzie

Astăzi am aflat despre afacerile prospere din domeniul creșterii de porci de rasă Mangalița, dar și despre problemele cu care se confruntă fermierii din cauza schimbărilor climatice. Am aflat despre intenția de a reabilita Palatul Culturii din Balș și despre problemele cauzate de poluarea râului Jiu în județul Gorj. În plus, am aflat despre modul în care unii moștenitori din Craiova încearcă să păstreze tradiția cultivării viței de vie, deși terenurile devin din ce în ce mai mici și riscul dezvoltării imobiliare este mare.

Cultura cu care a dat lovitura un fermier din Dolj. A crescut producția de 12 ori în 2 ani și vinde cu 500 de euro tona
Împinşi de pagubele pe care le-au suferit din c…
stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023