Iași 21 martie 2023

Sinteza Zilei

  • Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și-ar putea închide porțile, dacă Primăria Iași nu găsește, până în data de 1 aprilie 2023, un spațiu în zona Copou, în care toți elevii să poată învăța dimineața.
  • Agricultorii din județ care au nevoie, în acest an, de apa furnizată de ANIF au semnat contracte de irigații pentru campania din 2023. O parte dintre fermierii din Iași au făcut demersuri pentru a primi apa de irigații gratuită.
  • Au apărut controverse în urma cumplitului accident de la Iași. Vinovatul și părinții lui ar încerca mușamalizarea evenimentului ca să-i apere spatele. Pasagerul din dreapta, care a scăpat fără să zacă pe paturile de spital, ar dori să iasă public și să spună adevărul.
  • Petru Botezatu sau „Petea”, copilul bătrân de la Iași, a primit dulciuri și alimente în urma unei campanii organizate de o femeie din Iași care a citit povestea lui Petru în presă. Iaurtul cu fructe este preferatul lui.
  • Primăria Miroslava a demarat licitația pentru realizarea de noi alei pietonale în satele Balciu, Horpaz și Valea Adâncă. Valoarea estimată a investiției este de 5,96 milioane de lei.
  • Specialiștii din Iași susțin că anul acesta se scumpesc polițele RCA și că tinerii cu vârsta sub 30 de ani vor fi cei mai afectați. Dacă va intra în faliment compania Euroins și toate activitățile conexe domeniului asigurărilor, cum este manopera plătită la service-ul auto, vor suferi modificări, clienții fiind nevoiți să plătească prețuri mai mari.
  • Astăzi a avut loc la Instituția Prefectului – județul Iași o primă întâlnire de lucru privind Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava.
  • IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a transmis detalii despre evenimentele care vor avea loc cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri la Iași, printre care și marșul pentru familie.
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat un nou document în vederea stabilirii condițiilor de funcționare a extensiunii UAIC la USM, începând cu anul universitar 2023-2024.

Concluzie

Evenimentele care au atras atenția presei din Iași astăzi includ: posibila închidere a Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, semnarea contractelor de irigații pentru campania din 2023, controversele legate de un accident violent, campania pentru ajutorarea lui Petru Botezatu, investiții în alei pietonale în comuna Miroslava, scumpirea polițelor RCA, întâlnirea de lucru privind Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava, evenimentele organizate cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri și semnarea unui document referitor la extensiunea UAIC la USM.

Criză totală la un celebru colegiu din Iași! Luna viitoare, și-ar putea închide porțile: „E strigător la cer ce se întâmplă cu copiii” – FOTO
Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași …
www.bzi.ro
Fermierii din Iași au semnat primele contracte de irigații pentru campania din 2023. ANIF va furniza apa gratuit
Agricultorii din județ care au nevoie, în acest…
www.bzi.ro
Controverse în urma cumplitului accident de la Iași. Se încearcă o mușamalizare?!: „Lucrurile nu vor rămâne așa” (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO
Au apărut controverse în urma cumplitului accid…
www.bzi.ro
Asta da bucurie! Priviți reacția lui Petru, „copilul bătrân” de la Iași, atunci când vede genți întregi de bunătăți. Iaurtul cu fructe, preferatul lui! – FOTO/VIDEO
Petru Botezatu sau „Petea”, cum își spune „copi…
www.bzi.ro
Tot mai multe proiecte de investiții în comuna Miroslava. Noi alei pietonale în satele Horpaz, Valea Adâncă și Balciu
O nouă investiție va fi făcută în comuna Mirosl…
www.bzi.ro
Specialiștii din Iași spun că cei mai afectați de scumpirea polițelor RCA sunt tinerii de până în 30 de ani. „Prețul asigurărilor ar putea să crească”
Specialiștii din Iași susțin că anul acesta se …
www.bzi.ro
Noi detalii cu privire la infrastructură medicală din județul Iași
Consiliul Județean Iași organizează astăzi, 21 …
www.bzi.ro
Prima întâlnire de lucru privind Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava
Astăzi a avut loc, la Instituția Prefectului – …
www.bzi.ro
Cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, la Iaşi are loc marşul pentru familie. Ce mesaj a transmis IPS Teofan – FOTO
IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei,…
www.bzi.ro
Condițiile de funcționare a EXTENSIUNII din Chișinău a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, stabilite. Ce prevede documentul semnat între rectorii Igor Șarov și Tudorel Toader
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (U…
timpul.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023