Mureș 29 martie 2023

Sinteza Zilei

  • Pompierii din Mureș au intervenit pentru a stinge un incendiu puternic la o hală în care sunt depozitate mase plastice în orașul Luduș.
  • Compania Aquaserv S.A. anunță sistează furnizarea apei potabile în Reghin din cauza unor lucrări programate.
  • Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție de picturi realizate de inteligența artificială, dezvoltate de compania Tengr.ai din Târgu Mureș.
  • O biserică greco-catolică din județul Mureș, datată din secolul XIX, a fost demolată, ceea ce a determinat reacția Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș.
  • Knauf Insulation a început construcția noii fabrici din Târnăveni și are în plan să angajeze peste 100 de specialiști din comunitatea locală.
  • Rata șomajului în Mureș este de 3,19% conform datelor oficiale ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
  • Un camion încărcat cu bovine s-a răsturnat pe DN 13, la ieșirea din Sighișoara, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea animalelor rămase în vehicul.

Concluzie

În Mureș s-au întâmplat mai multe evenimente, printre care un incendiu puternic la o hală de mase plastice în orașul Luduș, demolarea unei biserici greco-catolice din secolul XIX, dar și o veste bună pentru angajare în comunitatea locală: Knauf Insulation a început lucrările de construcție la noua fabrică din Târnăveni și are intenția de a angaja peste 100 de specialiști.
Mureș: pompierii s-au luptat cu flăcările, după ce un incendiu puternic a izbucnit la o hală în care sunt depozitate mase plastice
Pompierii din Mureş au intervenit, în noaptea d…
www.stiripesurse.ro
Se sistează apa la Reghin
Compania AQUASERV S.A. Sucursala Reghin anunţă …
www.punctul.ro
„Pensula și IA” – expoziție de picturi realizate de inteligența artificială În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție organizată de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Ineditul manifestării constă în faptul că e vorba de lucrări strict inclasabile. Ele au fost realizate de un program de inteligență artificială, dezvoltat de compania Tengr.ai din Târgu Mureș. Pastișând stilul unor pictori faimoși, de la Arcimboldo la Kandinski, programul a fabricat imagini pe cinci teme: Ardealul, jucăriile pentru copii, nașterea, războiul și viitorul. Văzând detaliile, cu adevărat remarcabile, ale acestor imagini se pune întrebarea: pot fi ele considerate artă? Ce înseamnă din punctul de vedere al artei, faptul că asemenea imagini pot fi generate de către orice utilizator? Ce consecințe are acest lucru asupra unor industrii în care creativitatea omenească joacă un rol decisiv? În cadrul vernisajului, aceste întrebări și unele similare, vor fi discutate cu Péter W. Szabó, unul dintre fondatorii firmei Tengr.ai, explorând o problematică actuală: „Cum va reforma inteligența artificială industria creativă și arta?”. Publicul este binevenit să-și aducă propriile perplexități ori reflecții în dezbatere, în speranța că, în felul acesta, ne vom lămuri (sau nu) împreună în legătură cu acest fenomen tot mai masiv al lumii contemporane. Vernisajul va avea loc în data de 4 aprilie, ora 17. Expoziția poate fi vizitată conform programului: L-V: 9-16.00, S: 10.00-14.00. Pentru grupurile de elevi se oferă ghidaj, pe bază de programare la numărul de telefon : 0741933608.
În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteș…
www.gazetanord-vest.ro
O biserică greco-catolică din județul Mureș, datată din secolul XIX, a fost demolată. Reacția Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia și Făgăraș
O biserică greco-catolică din județul Mureș, da…
ziarulunirea.ro
Knauf Insulation a început construcția noii fabrici din Târnăveni: Compania va angaja peste 100 de specialiști din comunitatea locală
Târnăveni, 29 martie 2023 – Knauf Insulation, u…
www.punctul.ro
Conform datelor oficiale rata șomajului e de 3,19% în Mureș
La sfârșitul lunii Februarie, în evidențele Age…
www.punctul.ro
Foto| Un camion încărcat cu bovine s-a răsturnat pe DN 13, la ieșirea din Sighișoara
Un autocamion încărcat cu bovine s-a răsturnat,…
www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023