Satu Mare 29 martie 2023

Sinteza Zilei – 29 martie 2023

  • Expoziție de picturi realizate de inteligența artificială

    În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție organizată de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Lucrările expuse sunt strict inclasabile și au fost realizate de un program de inteligență artificială, dezvoltat de compania Tengr.ai din Târgu Mureș.

  • Lucrări de modernizare pe drumul Botizului din municipiul Satu Mare

    Se efectuează lucrări de modernizare pe drumul Botizului din municipiul Satu Mare. Una dintre benzile de circulație a fost închisă pentru a permite efectuarea lucrărilor de înlocuire a bordurilor.

  • În Satu Mare, inaugurare de corp de clădire la Școala Generale Rákóczi Ferenc al II-lea

    Astăzi a fost inaugurat noul corp de clădire a Școlii Generale Rákóczi Ferenc al II-lea din Satu Mare, construcție finanțată integral din bugetul propriu al Primăriei Satu Mare. Noua aripă a școlii găzduiește biblioteca școlii, un cabinet de informatică și o sală de lectură.

Concluzie:

Astăzi în Satu Mare s-a desfășurat o expoziție neobișnuită de artă realizată de o inteligență artificială, o școală a inaugurat un nou corp de clădire finanțat integral din bugetul local, iar pe drumul Botizului au început lucrări de modernizare.

„Pensula și IA” – expoziție de picturi realizate de inteligența artificială În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție organizată de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Ineditul manifestării constă în faptul că e vorba de lucrări strict inclasabile. Ele au fost realizate de un program de inteligență artificială, dezvoltat de compania Tengr.ai din Târgu Mureș. Pastișând stilul unor pictori faimoși, de la Arcimboldo la Kandinski, programul a fabricat imagini pe cinci teme: Ardealul, jucăriile pentru copii, nașterea, războiul și viitorul. Văzând detaliile, cu adevărat remarcabile, ale acestor imagini se pune întrebarea: pot fi ele considerate artă? Ce înseamnă din punctul de vedere al artei, faptul că asemenea imagini pot fi generate de către orice utilizator? Ce consecințe are acest lucru asupra unor industrii în care creativitatea omenească joacă un rol decisiv? În cadrul vernisajului, aceste întrebări și unele similare, vor fi discutate cu Péter W. Szabó, unul dintre fondatorii firmei Tengr.ai, explorând o problematică actuală: „Cum va reforma inteligența artificială industria creativă și arta?”. Publicul este binevenit să-și aducă propriile perplexități ori reflecții în dezbatere, în speranța că, în felul acesta, ne vom lămuri (sau nu) împreună în legătură cu acest fenomen tot mai masiv al lumii contemporane. Vernisajul va avea loc în data de 4 aprilie, ora 17. Expoziția poate fi vizitată conform programului: L-V: 9-16.00, S: 10.00-14.00. Pentru grupurile de elevi se oferă ghidaj, pe bază de programare la numărul de telefon : 0741933608.
În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteș…
www.gazetanord-vest.ro
FOTO. Lucrări de modernizare pe drumul Botizului din municipiul Satu Mare
Se modernizează drumul Botizului din municipiul…
portalsm.ro
Un nou corp de clădire, inaugurat la o şcoală din Satu Mare (Foto)
Astăzi, în cadrul unei ceremonii a fost inaugur…
www.satmareanul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023