Sibiu 21 martie 2023

Sinteza Zilei

  • Agenții de la Poliția Locală Sibiu au desfășurat o mulțime de acțiuni, anul trecut, pentru a-i depista și sancționa pe cei care au abandonat deșeuri în oraș, au aruncat gunoaie pe străzi sau au depozitat moloz în locuri neautorizate.
  • Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an pe 25 martie. În județul Sibiu, sărbătoarea se întinde pe trei zile, timp în care cei mici, dar și cei mari, pot vedea cu ce se „mânâncă” munca de polițist.
  • Stagiunea camerală “Odae cum harmoniis“ continuă în această săptămână cu al doilea eveniment din acest an. Publicul sibian va putea asculta un program compus din lucrări semnate de D. Scarlatti, J, S. Bach şi C. Franck, în interpretarea pianistei Yu-Fen Chang.
  • Comisia care a analizat proiectele depuse pentru finanțare pe Agenda Culturală a municipiului Sibiu a finalizat procedurile. Doar 95 de proiecte primesc finanțare din fonduri publice, iar restul au fost sărite de la finanțare.
  • În cursul zilei de vineri, 17 martie 2023, Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul județean DJ 141 C, de la limită cu județul Alba – Broșteni – Bogatu Român și până la intersecția cu DJ 107 B Păuca – Slimnic.
  • Un bărbat din Laslea a fost reținut de polițiștii din județul Mureș pentru că a condus fără permis o mașină cu numere de înmatriculare false, dar și pentru că transporta cu ea materiale lemnos furat.
  • Proiectul RoWay-NorMania continuă seria de activități educative cu două noi concerte educative la Sibiu şi Mediaş.
  • Anul 2022 a fost un an complex din punct de vedere socio-economic, constată reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu. Polițiștii au continuat activitățile de asigurare a ordinii și liniștii publice, intervențiile la apelurile de urgență și diminuarea riscului rutier.
  • Sorin Burnete, cunoscut în orașul de pe Cibin pentru nenumăratele fărădelegi săvârșite cu alți membrii din „Clanul Lenis”, a fost trimis în spatele gratiilor la finalul anului trecut după ce a snopit în bătaie un pieton în trafic.
  • Victor, un băiețel din Sibiu diagnosticat cu o boală genetică rară, mai are la dispoziție doar două luni pentru a strânge banii necesari pentru tratament. Pentru această cauză, Alegria Studio Sibiu va organiza un eveniment caritabil pentru a reuși să acopere suma de bani care îi trebuie lui Victor.

Concluzie

Astăzi au atras atenția presei locale din Sibiu subiecte variate, precum acţiunile Poliţiei Locale privind abandonul deşeurilor în oraş, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Poliţiei Române, stagiunea camerală „Odae cum harmoniis”, lista finanţărilor acordate pe Agenda Culturală a municipiului Sibiu şi, de asemenea, începerea lucrărilor de modernizare la drumul care leagă judeţele Sibiu şi Alba. Alte evenimente care au atras atenția presei locale includ reținerea unui bărbat pentru furt de lemne, concertele educaționale și cursurile organizate pentru polițiști, cazul unui recidivist care a fost trimis în închisoare după ce a bătut un om pe stradă, precum și evenimentul caritabil organizat pentru a ajuta un copil din Sibiu cu o boală genetică rară.

Amenzi pe bandă rulantă pentru nesimțiții care au aruncat gunoaie și țigări pe străzile din Sibiu
Agenții de la Poliția Locală Sibiu au desfășura…
www.oradesibiu.ro
Câini polițiști, ateliere de educație rutieră și un laborator criminalistic la Ziua Poliției în Sibiu
Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecar…
www.oradesibiu.ro
Carismatica pianistă Yu-Fen Chang concertează duminică la Sibiu
Stagiunea camerală “Odae cum harmoniis“ continu…
www.oradesibiu.ro
Lista cu banii alocați proiectelor pe Agenda Culturală a județului – Romii, cei mai mulți bani – Evenimentele mari din Sibiu au primit ZERO lei
Comisia care a analizat proiectele depuse pentr…
www.oradesibiu.ro
Încep lucrările de modernizare la drumul care leagă județele Sibiu și Alba – Investiție de peste 34 milioane lei
În cursul zilei de vineri, 17 martie 2023, Cons…
www.oradesibiu.ro
Sibian din Laslea, reținut pentru conducere fără permis și furt de lemne
Un bărbat din Laslea a fost reținut de polițișt…
www.oradesibiu.ro
Concerte educative la Sibiu și Mediaș
Proiectul RoWay-NorMania continuă seria de acti…
sibiu100.ro
Cursuri speciale pentru polițiștii din Sibiu – Au învățat cum să țină arma în mână și să conducă în misiune
Anul 2022 a fost un an complex din punct de ved…
www.oradesibiu.ro
Recidivistul Sorin Burnete, care a bătut un om pe stradă la Sibiu, încarcerat la Aiud – A cerut o măsură mai ușoară
Sorin Burnete, cunoscut în orașul de pe Cibin p…
www.oradesibiu.ro
Eveniment caritabil pentru copilul din Sibiu care suferă de SMA – Victor mai are nevoie de 200.000 de euro
Victor, un băiețel din Sibiu diagnosticat cu o …
www.oradesibiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023