Tulcea 29 martie 2023

Sinteza Zilei:

  • Expoziție foarte inedită de pictură realizată de inteligența artificială va avea loc la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare. Lucrările vor fi expuse între 4 aprilie și 5 mai și au fost realizate de Biroul de Turism Cultural în colaborare cu compania Tengr.ai din Târgu Mureș.
  • Fermierii din Ardeal au protestat marți și miercuri, aruncând o cisternă cu lapte, în semn de nemulțumire față de situația de blocaj pe piața lactatelor.

Concluzie:

Expoziția de pictură realizată de inteligența artificială este un eveniment inedit care provoacă multe întrebări și reprezintă o sursă de dezbateri în legătură cu impactul IA-ului în industria creativă și artă. Fermierii se confruntă cu o problemă serioasă pe piața lactatelor și au protestat împotriva situației de blocaj.

„Pensula și IA” – expoziție de picturi realizate de inteligența artificială În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteșugarilor din Satu Mare va găzdui o expoziție organizată de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Ineditul manifestării constă în faptul că e vorba de lucrări strict inclasabile. Ele au fost realizate de un program de inteligență artificială, dezvoltat de compania Tengr.ai din Târgu Mureș. Pastișând stilul unor pictori faimoși, de la Arcimboldo la Kandinski, programul a fabricat imagini pe cinci teme: Ardealul, jucăriile pentru copii, nașterea, războiul și viitorul. Văzând detaliile, cu adevărat remarcabile, ale acestor imagini se pune întrebarea: pot fi ele considerate artă? Ce înseamnă din punctul de vedere al artei, faptul că asemenea imagini pot fi generate de către orice utilizator? Ce consecințe are acest lucru asupra unor industrii în care creativitatea omenească joacă un rol decisiv? În cadrul vernisajului, aceste întrebări și unele similare, vor fi discutate cu Péter W. Szabó, unul dintre fondatorii firmei Tengr.ai, explorând o problematică actuală: „Cum va reforma inteligența artificială industria creativă și arta?”. Publicul este binevenit să-și aducă propriile perplexități ori reflecții în dezbatere, în speranța că, în felul acesta, ne vom lămuri (sau nu) împreună în legătură cu acest fenomen tot mai masiv al lumii contemporane. Vernisajul va avea loc în data de 4 aprilie, ora 17. Expoziția poate fi vizitată conform programului: L-V: 9-16.00, S: 10.00-14.00. Pentru grupurile de elevi se oferă ghidaj, pe bază de programare la numărul de telefon : 0741933608.
În perioada 4 aprilie – 5 mai 2023, Casa Meșteș…
www.gazetanord-vest.ro
VIDEO | Fermierii din Ardeal au vărsat o cisternă cu lapte, în semn de protest. Care e motivul pentru care preferă să-l arunce, în loc să-l vândă
Fermierii din Ardeal au ieşit în stradă, miercu…
www.gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Argeș 27 iunie 2023

Sinteza Zilei - 27 iunie 2023 Sinteza Zilei Alerta falsa cu bomba intr-o autogara din Pitesti. Toti calatorii, evacuati de urgenta. Ce erau, de fapt, pachetele...

Argeș 21 iunie 2023

Argeș 20 iunie 2023

Argeș 17 iunie 2023

Argeș 16 iunie 2023

Argeș 15 iunie 2023